Вижте как да превърнете ябълките в невероятно вкусна торта.
Необходими продукти:
7 средно големи ябълки
4 опаковки обикновени бисквити
2 яйца
125 гр краве масло
1 лимон
1 чаена чаша захар
2 с.л. коняк (ром)
за гарниране на тортата:
175 гр заквасена сметана
2 супени лъжици пудра захар
1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
Ябълките се настъргват на дребно ренде, смесват се с предварително разбитото със захарта масло и се задушават до полуизпаряване на течността, след което се отстраняват от огъня и към тях при непрекъснато разбиване се прибавят яйцата, конякът, сокът и настърганата кора от лимона.
В тортена форма се нареждат на редове бисквитите, като се намазват с топлия крем. Приготвената торта се оставя да престои най-малко 6 часа, след което се гарнира с разбитата с пудрата захар и ванилията сметана.