Празниците може да минаха, но не ѝ поводите да се съберем със семейството и приятелите си. Днес ви представяме една страхотна рецепта за домашен ликьор.
Необходими продукти за яйчен пунш:
1 литър мляко
10 яйчни жълтъка
300 г захар
250 мл ром
400 г сладка сметана
1/2 ч.л. карамфил
1 ч.л. смляна канела
2 с.л. ванилов екстракт
1/2 ч.л. индийско орехче
Вижте още: Много вкусни зимни карамелени бисквити
Начин на приготвяне:
Млякото, карамфилът и канелата се смесват в тенджера и течността се загрява на ниска температура за около пет минути.
В отделна купа разбийте добре жълтъците и захарта до получаване на пенлива смес, след което бавно добавете топлото мляко. Прехвърлете цялата течност в тенджера и гответе на среден огън за около пет минути, докато сместа се сгъсти. Имайте предвид, че напитката не трябва да кипи.
Прецедете течността и я оставете да изстине. Към охладената течност добавете сладката сметана, екстракта от ванилия, рома и индийското орехче. Охладете добре преди сервиране.
Можете да съхранявате този пунш в хладилника десет дни.