През натоварените делнични вечери ястията, приготвени само на тиган, се превръщат в наши спасители за вечеря. Тази рецепта е перфектна, когато искате да прекарате повече време със семейството си, отколкото с котлона в кухнята.
Необходими продукти за пикантно мексиканско говеждо:
1 с.л. екстра върджин зехтин
1 голяма глава лук, нарязана
600 г смляно говеждо месо
1 c.л. бял ориз
1 консерва домати
1 консерва черен боб, изплакнат и отцеден
2 c.л. царевица (прясна, замразена или консервирана)
1 консерва зелени люти чушки
1 с.л. кимион
1 с.л. чили на прах
сол - на вкус
2 c.л пилешки бульон
1/2 c.л. настърган чедър
кориандър - за гарнитура
Вижте още: Имате всички продукти в хладилника: Лесна и вкусна фритата
Начин на приготвяне:
В голям тиган на среден огън загрейте зехтина. Добавете лука и гответе 2 минути, след това добавете телешка кайма и гответе, докато спре да розовее, 6 минути, като разбивате с дървена лъжица, докато покафенее. Отцедете мазнината.
Преместете говеждото от едната страна на тигана и добавете бял ориз от другата страна. Гответе 2 минути, след което добавете доматите, черен боб, царевица, чилито и кимиона. Подправете със сол и разбъркайте, за да се смесят, след което залейте с пилешкия бульон.
Оставете да заври, покрийте и гответе 20 минути.
Отгоре поръсете с чедър и покрийте, за да се разтопи за 2 до 3 минути.
Украсете с кориандър и сервирайте.