Необходими продукти:
4 парчета наденица
2 глави лук
4 печени чушки
4 яйца
черен пипер
150 гр сирене
120 гр топено сирене
200 гр кашкавал
150 гр гъбен сос (може да използвате готов)
150 гр доматен сос (може да използвате готов)
4 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете наденичките на четвъртинки, кромида на полумесеци, а чушките на лентички.
Сложете във всяко глинено гювече по лъжичка зехтин и ги намажете отвътре. Поставете от наденичките, лука и чушките, натрошете сиренето и сложете парчета топено сирене. Поръсете с черен пипер и прибавете малко гъбен и доматен сос. Отгоре настържете кашкавала и сложете във фурна на 180 градуса за 30 минути. Изкарайте ги и чукнете по едно яйце във всяко. Сложете отново гювечетата във фурната до готовност на яйцата, около 5-10 минути.