Ето как да си направите домашна бяла халва с ядки


Ето как да си направите домашна бяла халва с ядки
Снимка: iStock

Необходими продукти:

1 белтък

110 г +10 г кристална захар

1 с.л. лимонов сок

70 г мед

80 мл вода

1 лимонова кора

50 г леко запечени орехи, безсолни и без люспи

50 г леко запечени бланширани бадеми, безсолни

50 г леко запечени белени фъстъци, безсолни

Вижте още: Лесен козуначен кекс

Начин на приготвяне:

Захарта и водата се слагат на котлона и се прави сироп, който трябва да придобие леко кехлибарен цвят. Медът също се слага да заври до 120 °C (до получаване на мехурчета по повърхността).

Захарният сироп и медът се прибавят към разбития белтък, разбърква се до получаване на много гъста маса. Добавят се нарязаните ядки и кората от лимона.

Готовата смес се изсипва върху лист хартия за печене. С помощта на друг лист хартия за печене се оформя квадрат. Готовата бяла халва с микс от ядки се прибира в хладилника за няколко часа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама