Домашни меденки с бяла глазура


Домашни меденки с бяла глазура
Снимка: iStock

Една рецепта от тефтера на баба, която ще се хареса както на децата, така на и възрастните.

Необходими продукти:

450 гр брашно

250 гр захар

120 мл вода

150 гр мед

1 яйце

1 с.л. олио

1 ч.л. сода

щипка амонячна сода

1 пакетче ванилена захар

за глазурата:

100 гр пудра захар

30 мл вода

Начин на приготвяне:

В купа сипваме захарта, заливаме с гореща вода, разбъркваме, докато се стопи и бързо прибавяме меда, разбитото яйце, олиото и двете соди. Ароматизираме с ванилията. Добавяме по малко брашното и месим, докато получим гладко и стегнато тесто.

Разточваме го на кора с дебелина около 5 мм и изрязваме фигурки по желание. Намазваме тавичка за печене с олио и поръсваме с брашно. Нареждаме сладките и ги слагаме да се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна. Готовите меденки трябва да имат шуплеста повърхност. Оставяме ги да изстинат и през това време приготвяме глазурата от пудрата захар и водата. Варим на бавен огън и внимаваме да не стане много гъста. Нанасяме глазурата върху меденките и оставяме да изсъхнат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама