Домашен конфитюр от ягоди


Домашен конфитюр от ягоди
Снимка: supichka.com

Докато все още сме в сезона на ягодите, днес ще ви предложим страхотна и лесна рецепта да запечатате вкуса на любимия плод за студените месеци.

Продукти:

1,5 кг пресни български ягоди

1 кг желираща захар

сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Отстранете дръжките на ягодите и ги измийте. Нарежете ги на четвъртинки. Най-дребните запазете цели.

Сложете ги в загрята тенджера, заедно с лимоновия сок и захарта и разбъркайте добре.

Изчакайте да кипне, след това малко намалете. Гответе без капак. През цялото време бъркайте и с лъжица отстранявайте розовата пяна от повърхността. Варете конфитюра 6-8 минути. Направете тест за готовност, като капнете капка върху студена чиния и проверите дали се разтича или втвърдява. Ако се втвърдява, значи е готов.

Налейте конфитюра още горещ в бурканчета.

Завинтете капачките и ги обърнете на обратно. Оставете ги сами да пукнат и да се вакуумират. Когато изстинат, са напълно готови.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама