Патладжани Пармиджана


Патладжани Пармиджана
Снимка: vkusnoteka.bg

Ароматно и вкусно лятно ястие, което ще ви стане любимо. Можете да го направите с пържени патладжaни, което ще направи вкуса още по-интензивен, или да ги гриловате.

Необходими продукти:

4 броя големи патладжани

зехтин

сол

продукти за доматения сос:

1 малка глава лук

2 големи скилидки чесън

30 мл зехтин

1 кафена чаша бяло вино

600 мл доматен сос

1/2 ч.л. сух риган

връзка пресен босилек

черен пипер

сол

300 гр моцарела, 2 броя

150-200 гр пармезан

2 с.л. галета

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете патладжаните на фини филии. Поръсете ги със сол и полейте със струя зехтин. Гриловайте ги на оребрен тиган.

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете със зехтин и малко вода, до омекване. Добавете бялото вино, доматения сос и подправките. Оставете да поври около 15 минути, докато се редуцира и сгъсти. На финала добавете нарязан, пресен босилек.

В купа смесете настъргано сирене пармезан и 2 с.л. галета. Подгответе си и двете топки моцарела.

Сглобяване на Пармиджаната:

Загрейте фурната на 200 градуса.

На дъното на форма за печене сложете малко от доматения сос. Подредете ред гриловани патладжани. Отгоре накъсайте малко сирене моцарела и поръсете обилно с пармезан.

Полейте отново с доматен сос и повторете с нов ред патладжани.

Отново накъсайте моцарела и поръсете пармезан. След това полейте с доматен сос. По същия начин редувайте продуктите до изчерпване и завършете с доматен сос и обилно настърган пармезан за финал.

Печете на силно загрята фурна 20-25 минути.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама