В сезона на черешите ви предлагаме един невероятно лесен и вкусен десерт с този любим плод от нашата приятелка polka_dot_kitchen. Не е сух и е здравословен.
Необходими продукти:
6 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
1/2 чаша кокосова захар
2 с.л. агаве
1 и 1/2 чаена чаша лимецово брашно, около 180 гр
6 лъжици масло (измерени в нетечно състояние)
1 лимон - сок и кора
150 гр череши, почистени от костилките (ако нямате специален уред, може лесно да ги отстраните със сламка)
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер белтъците на сняг. В друг съд разбиваме жълтъците със захарта и агавето. Добавяме към тях на тънка струйка разтопеното масло и бъркаме с миксер, докато се смесят добре. Добавяме сока и кората на 1 лимон.
Прибавяме пресятото брашно на части, докато постигнем гъста консистенция и се смесят съставките.
Внимателно добавяме белтъците към сместа с шпатула, така че да запазим въздуха в тях.
Изсипваме сместа в покрита с хартия за печене тавичка и добавяме обезкостените череши, като лекичко ги притискаме в тестото.
Печем на 180 градуса без вентилатор за около 30-40 минути или докато при тест с клечка за зъби по нея не остава смес.