Има ли нещо по-хубаво от аромата на топъл пресен хляб? Задължително изпробвайте тази по-нестандартна рецепта и ще се изненадате приятно.
Необходими продукти:
350 гр брашно
250 мл мътеница (или айрян с по-висока масленост)
100 гр пащърнак
60 гр сирене
30 гр твърд солен кашкавал
3 с.л. мед
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Измийте, обелете и настържете пащърнака.
Настържете кашкавала и натрошете сиренето.
Пуснете фурната да се загрява на 200°С.
Изсипете всички продукти в купа и разбъркайте до получаването на тесто. Доомесете с ръка. Ако има нужда поръсете с още малко брашно, но не повече от 10-20 грама.
Сложете хляба върху тава с хартия за печене. Направете резка с остър нож по дължина на хляба.
Пъхнете във фурната и печете около 45 минути. След като го извадите, покрийте хляба с кърпа, докато поизстине малко.
Източник: harryandlexy.com