Домашен хляб с пащърнак и сирене


Домашен хляб с пащърнак и сирене
Снимка: harryandlexy.com

Има ли нещо по-хубаво от аромата на топъл пресен хляб? Задължително  изпробвайте тази по-нестандартна рецепта и ще се изненадате приятно.

Необходими продукти:

350 гр брашно

250 мл мътеница (или айрян с по-висока масленост)

100 гр пащърнак

60 гр сирене

30 гр твърд солен кашкавал

3 с.л. мед

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. чубрица

1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Измийте, обелете и настържете пащърнака.

Настържете кашкавала и натрошете сиренето.

Пуснете фурната да се загрява на 200°С.

Изсипете всички продукти в купа и разбъркайте до получаването на тесто. Доомесете с ръка. Ако има нужда поръсете с още малко брашно, но не повече от 10-20 грама.

Сложете хляба върху тава с хартия за печене. Направете резка с остър нож по дължина на хляба.

Пъхнете във фурната и печете около 45 минути. След като го извадите, покрийте хляба с кърпа, докато поизстине малко.

Източник: harryandlexy.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама