Чорбаджийски чушки с чесън


Чорбаджийски чушки с чесън
Снимка: supichka.com

Тази рецепта е истинска класика и трябва да я пробвате.

Необходими продукти:

500 грама чорбаджийски чушки

1 връзка магданоз

1 връзка

6 скилидки чесън

1/2 чаена чаша олио

2 супени лъжици балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Измивате добре чорбаджийските чушки, след което ги подсушавате. Не режете дръжките на чорбаджийските чушки, за да можете да ги хващате по-лесно с ръка, след като ги изпържите. Старателно подсушете чушките, за да не пръскат много по време за пържене.

В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и сложете две шепи от чорбаджийските чушки. Разбърквайте с дървена лъжица, за да се зачервят от всички страни, след което ги извадете в купа и посолете с щипка сол. Повторете процедурата няколко пъти, докато изпържите всички чушки. Обелете чесъна и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно и магданоза и объркайте заедно с чесъна и балсамовия оцет. С този сос подправете и отново разбъркайте чушките. Чорбаджийските чушки с чесън чудесно се комбинират и с копър, така че може да замените магданоза с копър по желание.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама