Тази рецепта е истинска класика и трябва да я пробвате.
Необходими продукти:
500 грама чорбаджийски чушки
1 връзка магданоз
1 връзка
6 скилидки чесън
1/2 чаена чаша олио
2 супени лъжици балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Измивате добре чорбаджийските чушки, след което ги подсушавате. Не режете дръжките на чорбаджийските чушки, за да можете да ги хващате по-лесно с ръка, след като ги изпържите. Старателно подсушете чушките, за да не пръскат много по време за пържене.
В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и сложете две шепи от чорбаджийските чушки. Разбърквайте с дървена лъжица, за да се зачервят от всички страни, след което ги извадете в купа и посолете с щипка сол. Повторете процедурата няколко пъти, докато изпържите всички чушки. Обелете чесъна и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно и магданоза и объркайте заедно с чесъна и балсамовия оцет. С този сос подправете и отново разбъркайте чушките. Чорбаджийските чушки с чесън чудесно се комбинират и с копър, така че може да замените магданоза с копър по желание.
Източник: supichka.com