Запечен зелен боб


Запечен зелен боб
Снимка: supichka.com

Ястието е подходящо както за лека вечеря, така и за вкусна компания на халба ледена бира. Едно бързо лесно и много вкусно лятно ястие.

Необходими продукти:

1 кг зелен боб

1 чаена чаша кисело мляко

3 супени лъжици галета

2 яйца

60 грама краве масло

1 чаена лъжица червен пипер

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

 Измивате и почиствате зеления боб, като изрязвате двата остри края на всяка бобена шушулка, след което разрязвате шушулките на две, ако са дълги. Слагате почистения зелен боб в подсолена вряща вода. Бобът ври около 10-15 минути, докато омекне.

След като бобът е омекнал го отцеждате добре от водата. Разбърквате боба с червения пипер, галетата и 1 чаена лъжица сол, след което добавяте и разбитите яйца и кисело мляко и изсипвате сместа в тавичка. Отгоре нарязвате кравето масло на парченца и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна докато ястието придобие златист цвят, за около 20 минути.

Преди сервиране поръсвате със ситно нарязан магданоз.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама