Ястието е подходящо както за лека вечеря, така и за вкусна компания на халба ледена бира. Едно бързо лесно и много вкусно лятно ястие.
Необходими продукти:
1 кг зелен боб
1 чаена чаша кисело мляко
3 супени лъжици галета
2 яйца
60 грама краве масло
1 чаена лъжица червен пипер
1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Измивате и почиствате зеления боб, като изрязвате двата остри края на всяка бобена шушулка, след което разрязвате шушулките на две, ако са дълги. Слагате почистения зелен боб в подсолена вряща вода. Бобът ври около 10-15 минути, докато омекне.
След като бобът е омекнал го отцеждате добре от водата. Разбърквате боба с червения пипер, галетата и 1 чаена лъжица сол, след което добавяте и разбитите яйца и кисело мляко и изсипвате сместа в тавичка. Отгоре нарязвате кравето масло на парченца и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна докато ястието придобие златист цвят, за около 20 минути.
Преди сервиране поръсвате със ситно нарязан магданоз.
Източник: supichka.com