Чийзкейк с тиква


Чийзкейк с тиква

Нещо сладко за следобедното кафе или за гости.

Необходими продукти:

За основата:

150 грама бисквити, натрошени на дребно

4 супени лъжици разтопено масло

1 супена лъжица захар

За пълнежа:

450 грама крема сирене на стайна температура

3/4 чаша захар

1 супена лъжица брашно

щипка сол

1 чаена лъжичка екстракт от ванили

2 големи яйца на стайна температура

1/2 чаша + 2 супени лъжици пасирана течена/сварена тиква

1/2 чаена лъжичка канела

1/4 чаена лъжички смляно индийско орехче

1/4 чаена лъжичка смлян джинджифил

Начин на приготвяне:

За основата:

Загрейте фурната на 180 градуса. В стъклена тавичка сложете лист хартия за печене. В блендер смелете бисквитите, маслото и захарта, след което разстелете в тавичката. Натиснете с ръце, за да се получи гладка основа. Печете 10 минути и оставете да изстине.

Разбийте крема сиренето и захарта, докато се получи пухкава смес. Добавете брашното, солта и ванилията. Разбъркайте отново. Добавете яйцата едно по едно и оставете настрана.

В друга купа смесете пюрето от тиква, канелата, индийското орехче и джинджифила. Добавете 3/4 чаши от сместа с крема сирене и разбъркайте добре.

За да завършите чийзкейка, разстелете 1 чаша крема сирене на тънък слой върху изпечената основа. Добавете на няколко места с лъжица пюрето от тиква, след което размесете с шпатула.

Печете на 160 градуса в рамките на 45-50 минути. Извадете и оставете да се охлади, след което поставете в хладилника за 2-3 часа. Извадете от тавичката и срежете на квадратчета.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама