Нещо сладко за следобедното кафе или за гости.
Необходими продукти:
За основата:
150 грама бисквити, натрошени на дребно
4 супени лъжици разтопено масло
1 супена лъжица захар
За пълнежа:
450 грама крема сирене на стайна температура
3/4 чаша захар
1 супена лъжица брашно
щипка сол
1 чаена лъжичка екстракт от ванили
2 големи яйца на стайна температура
1/2 чаша + 2 супени лъжици пасирана течена/сварена тиква
1/2 чаена лъжичка канела
1/4 чаена лъжички смляно индийско орехче
1/4 чаена лъжичка смлян джинджифил
Начин на приготвяне:
За основата:
Загрейте фурната на 180 градуса. В стъклена тавичка сложете лист хартия за печене. В блендер смелете бисквитите, маслото и захарта, след което разстелете в тавичката. Натиснете с ръце, за да се получи гладка основа. Печете 10 минути и оставете да изстине.
Разбийте крема сиренето и захарта, докато се получи пухкава смес. Добавете брашното, солта и ванилията. Разбъркайте отново. Добавете яйцата едно по едно и оставете настрана.
В друга купа смесете пюрето от тиква, канелата, индийското орехче и джинджифила. Добавете 3/4 чаши от сместа с крема сирене и разбъркайте добре.
За да завършите чийзкейка, разстелете 1 чаша крема сирене на тънък слой върху изпечената основа. Добавете на няколко места с лъжица пюрето от тиква, след което размесете с шпатула.
Печете на 160 градуса в рамките на 45-50 минути. Извадете и оставете да се охлади, след което поставете в хладилника за 2-3 часа. Извадете от тавичката и срежете на квадратчета.