В тези горещини определено имаме нужда от по-леки десерти, затова ви предлагаме да си направите този малиново-боровинков чийзкейк без печене.
Необходими продукти:
1 1/2 чаша натрошени бисквити (около 200 грама)
180 грама захар (50 за основата и 130 за пълнежа)
90 грама масло
3/4 чаша боровинки
3/4 чаша малини
1/4 чаша гореща вода
1 супена лъжица желатин
500 мл готварска сметана
450 крема сирене
щипка сол
1 1/2 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица ванилия
Начин на приготвяне:
За основата - разтопете на водна баня маслото и го оставете да изстине до стайна температура. Намачкайте бисквитите и ги смесете с маслото. Изсипете ги във форма за торта със свалящ се ринг и поставете в хладилника за 30 минути.
Пасирайте боровинките и малините в отделни купи.
Разтопете желатина на водна баня и оставете да изстине малко.
Разбъркайте сметаната с миксер до получаването на кремообразна консистенция.
В друга купа смесете 350 крема сирене със захарта, солта, лимоновия сок и ванилията. Разбийте много добре, трябва да се получи гладка смес без бучки.
При останалото крема сирене прибавете желатина, лимоновия сок и разбитата сметана, след което разбъркайте с другата смес.
Поотделно добавете по 1/3 от крема към боровинковото и малиновото пюре.
Във формата за торта първо сипете боровинковия крем, след това чистия крем и накрая завършете с малиновия.
Покрийте с фолио и поставете в хладилника за 8 часа, за да стегне.