Рецептата за това руло Стефани е много бърза, защото приготвянето се извършва изцяло в кухненски робот.
Необходими продукти:
500 гр свинска кайма
250 гр гъби
8-10 броя кисели краставички
4 яйца
3 големи моркова
1 ½ глави лук
1 дебела филия стар хляб
1 ч.л. сушен магданоз ( или няколко стръка пресен)
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
олио за мазане на тавата
алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
Сварете добре 3 яйца. Сложете филията хляб в дълбока чиния и я залейте с вода да се накисне.
Измийте и обелете морковите. Почистете гъбите и отрежете дръжките на киселите краставички, ако има такива.
Сложете в кухненския робот приставката едро ренде. Пуснете подготвените до тук зеленчуци. Извадете и пресипете в друг съд. Обелете лука. Пуснете го през рендето. Сменете приставката с ножове, като оставите лука вътре.
Сложете в робота каймата. Прибавете останалото 1 сурово яйце. Изтискайте водата от хляба и също добавете към каймата заедно с всички подправки. Пуснете робота за няколко минути докато се образува хомогенна смес.
През това време обелете яйцата и ги срежете на половинки. Пригответе си тава за печене и намажете дъното и с олио. Пуснете фурната да се загрява на 200ºC.
Отржете листа алуминиево фолио с дължина по-голяма от дължината на тавата. Извадете каймата върху фолиото. Разстелете я в правоъгълна форма, дълга колкото тавата ви.
Сипете върху каймата рендосаните зеленчуци, като оставите няколко см. свободни в единия край. Наредете отгоре половинките яйца.
С помощта на фолиото завийте на стегнато руло. Преместете рулото в тавата. Покрийте със същото фолио и пъхнете във фурната. Пече се около 1 час. След 30 минути махнете фолиото и намалете температурата на 180ºC. Каймата е пуснала сос. С този сос може да полеете няколко пъти рулото.
Източник: