Есента е уют, топъл пуловер, интересна книга и гореща напитка. И тъй като този сезон ухае на печена тиква и канела, ви предлагаме рецепта за лате, за да се настроите на есенна вълна.
Необходими продукти за 2 чаши:
2 чаши мляко (краве или ядково)
2 супени лъжици пюре от тиква
1 - 3 супени лъжици захар (зависи колко сладко предпочитате)
1 чаена лъжица екстракт от ванилия
1/2 чаена лъжица подправка за тиквен пай (ако не намерите, може да си направите сами такава, като смесите 1 1/2 супена лъжица канела, 2 чаени лъжици смлян джинджифил, 1/2 чаена лъжица индийско орехче и щипка карамфил)
1/2 силно горещо кафе
бита сметана
Начин на приготвяне:
Сипете в малка тенджерка млякото, тиквеното пюре, захарта и загрейте (не трябва да завира). Свалете от котлона и прибавете екстракта от ванилия, подправката за тиквен пай и кафето.
Сипете сместа в две чаши, добавете бита смета и поръсете с малко подправка за тиквен пай.