Невероятно вкусни и здравословни коледни сладки с джинджифил и аромат на ром.
Необходими продукти за 50 броя:
125 гр меко масло
150 гр кафява захар
200 гр меласа (или мармалад по избор)
1 яйце
470 гр брашно от лимец (или друго по избор)
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1 с.л. ванилия
1 с.л. пресен джинджифил
1 с.л. канела
3 с.л. ром (или екстракт)
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното заедно със содата, солта, канелата и ванилията.
С помощта на миксер или кухненски робот разбийте за няколко минути маслото със захарта, меласата, рома и яйцето.
Към горните продукти добавете пресятото брашно със сухите съставки и прясно настъргания джинджифил.
Замесете еднородно тесто и го охладете поне за час.
Разточете тестото с дебелина около 6-7 мм и изрежете формички по избор.
Печете сладките на 160 градуса докато крайчетата им започнат да покафеняват (около 10-12 минути според размера на сладките и силата на фурната)
Охладете върху решетка (сладките се втвърдяват при охлаждане).
Източник: foodieboulevard.com