Вкусът е чудесен. Хрупкави отвън, мекички и топящи се в устата отвътре, вкус на шоколадово брауни, който ще ви накара да се влюбите в тях завинаги - божествени сладки. Можете да ги съхранявате в плътно затворена кутия с капак до Коледа.
Необходими продукти:
175 г натурален шоколад
60 г масло
175 г брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
щипка сол
2 яйца
150 г кристална захар
125 г счукани орехи
60 г пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Стопете на водна баня шоколада и маслото. Охладете сместа.
Смесете в купа брашното, бакпулвера, ванилията и солта. Пресейте ги един път.
В друга купа разбийте с миксер двете яйца и кристалната захар, до побеляване. Добавете охладената шоколадово-маслена смес. Разбъркайте. Сложете смлените орехи, а след това на части и сухите съставки. Разбъркайте с миксер добре. Сместа се сгъстява доста.
Покрийте с прозрачно фолио и приберете в хладилник за 1 час. Не пропускайте тази стъпка.
Покрийте две тави с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса на горен и долен нагревател.
Извадете купата. Сложете пудра захар в друга купа за овалване.
Намажете леко ръцете си с малко от сместа и полепете пудра захар по тях. Правим това, за да не залепва сместа по тях. Вземете с помощта на супена лъжица от сместа и оформете с ръце топче. Овалявайте го в пудрата захар и го сложете в тавата. По същия начин си покрийте ръцете с пудра захар и оформете и останалите топчета. Подреждайте ги на разстояния 4-5 см едно от друго.
Печете сладките 13 минути. Ще видите как се уголемяват и започват да се напукват.
Трябва при пипане в средата леко с пръст да бъдат леко мекички. Когато се прехвърлят на решетка и изстинат се втвърдяват.
Източник: vkusnoteka.bg