Напукани шоколадови сладки


Напукани шоколадови сладки

Вкусът е чудесен. Хрупкави отвън, мекички и топящи се в устата отвътре, вкус на шоколадово брауни, който ще ви накара да се влюбите в тях завинаги - божествени сладки. Можете да ги съхранявате в плътно затворена кутия с капак до Коледа.

Необходими продукти:

175 г натурален шоколад

60 г масло

175 г брашно

1 бакпулвер

1 ванилия

щипка сол

2 яйца

150 г кристална захар

125 г счукани орехи

60 г пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

Стопете на водна баня шоколада и маслото. Охладете сместа.

Смесете в купа брашното, бакпулвера, ванилията и солта. Пресейте ги един път.

В друга купа разбийте с миксер двете яйца и кристалната захар, до побеляване. Добавете охладената шоколадово-маслена смес. Разбъркайте. Сложете смлените орехи, а след това на части и сухите съставки. Разбъркайте с миксер добре. Сместа се сгъстява доста.

Покрийте с прозрачно фолио и приберете в хладилник за 1 час. Не пропускайте тази стъпка.

Покрийте две тави с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса на горен и долен нагревател.

Извадете купата. Сложете пудра захар в друга купа за овалване.

Намажете леко ръцете си с малко от сместа и полепете пудра захар по тях. Правим това, за да не залепва сместа по тях. Вземете с помощта на супена лъжица от сместа и оформете с ръце топче. Овалявайте го в пудрата захар и го сложете в тавата. По същия начин си покрийте ръцете с пудра захар и оформете и останалите топчета. Подреждайте ги на разстояния 4-5 см едно от друго.

Печете сладките 13 минути. Ще видите как се уголемяват и започват да се напукват.

Трябва при пипане в средата леко с пръст да бъдат леко мекички. Когато се прехвърлят на решетка и изстинат се втвърдяват.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама