Повечето от вас обичат шоколад, нали? Това е храна за удоволствие, която може да извади буквално всеки от лошо настроение. Но знаете ли, че горещият шоколад също се предлага в различни варианти? Да, има толкова много вкусове, които можете да включите във вашата чаша.
Ето 5 рецепти за горещ шоколад:
Двоен шоколад
Необходими продукти:
1 чаена чаша мляко
2 супени лъжици какао на прах
1 супена лъжица шоколадов чипс
щипка сол
подсладител на вкус
Инструкции:
В гореща чаша мляко добавете какаото на прах и шоколадовия чипс и разбъркайте. След като шоколадовият чипс се разтопи, добавете щипка сол и малко подсладител на вкус. Разбъркайте и консумирайте горещо.
Вижте още: Любителите на шоколад се познават по погледа
Горещ шоколад с кокос
Необходими продукти:
1 чаена чаша кокосово мляко
1 супена лъжица какао на прах
2 супени лъжици нарязан шоколад
подсладител – кокосова захар
щипка сол
Инструкции:
В тенджера добавете кокосово мляко, какаото на прах, шоколада, щипка сол и разбъркайте. Разбийте докато шоколадът се разтопи, не оставяйте да заври. Изключете огъня и добавете малко подсладител на вкус. Разбъркайте и консумирайте горещо.
Горещ шоколад с канела
Необходими продукти:
1 чаена чаша кокосово мляко
1 супена лъжица какао на прах
1/4 чаена лъжица канела на прах
1 чаена лъжица ванилов екстракт
подсладител на вкус
Инструкции:
В гореща чаша кокосово мляко добавете какаото на прах, канелата на прах и разбъркайте. След това добавете екстракта от ванилия и малко подсладител на вкус. Разбъркайте и консумирайте горещо.
Горещ шоколад с Нутела
Необходими продукти:
1 чаена чаша мляко
1 чаена лъжица какао на прах
1,5 супени лъжици Нутела
Инструкции:
В гореща чаша мляко добавете какаото на прах и Нутела, разбъркайте и консумирайте горещо.
Забележка: Не е необходим подсладител, тъй като течният шоколад е достатъчно сладък.
Вижте още: Ефектна декорация от шоколад (ВИДЕО)
Горещ шоколад с фъстъчено масло
Необходими продукти:
2 чаени чаши мляко
6 супени лъжици горчив или полусладък шоколад
¼ чаша кремообразно фъстъчено масло
2 супени лъжици сироп от фурми
1 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия
щипка морска сол (по желание)
Инструкции:
Изсипете млякото, шоколада и фъстъченото масло в малка тенджера и загрейте на среден огън. Разбивайте непрекъснато, докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка. Добавете ванилия, сироп от фурми и сол (по желание) и разбийте, докато се смесят напълно и се затоплят. Покрийте и отстранете от огъня. Оставете какаото да престои (покрито) за 2-3 минути преди сервиране, ако искате много гъсто горещо какао, или сервирайте веднага.