5 неустоими рецепти за горещ шоколад


5 неустоими рецепти за горещ шоколад
Снимка: iStock

Повечето от вас обичат шоколад, нали? Това е храна за удоволствие, която може да извади буквално всеки от лошо настроение. Но знаете ли, че горещият шоколад също се предлага в различни варианти? Да, има толкова много вкусове, които можете да включите във вашата чаша.

Ето 5 рецепти за горещ шоколад:

Двоен шоколад

Необходими продукти:

1 чаена чаша мляко

2 супени лъжици какао на прах

1 супена лъжица шоколадов чипс

щипка сол

подсладител на вкус

Инструкции:

В гореща чаша мляко добавете какаото на прах и шоколадовия чипс и разбъркайте. След като шоколадовият чипс се разтопи, добавете щипка сол и малко подсладител на вкус. Разбъркайте и консумирайте горещо.

Вижте още: Любителите на шоколад се познават по погледа

Горещ шоколад с кокос

Необходими продукти:

1 чаена чаша кокосово мляко

1 супена лъжица какао на прах

2 супени лъжици нарязан шоколад

подсладител – кокосова захар

щипка сол

Инструкции:

В тенджера добавете кокосово мляко, какаото на прах, шоколада, щипка сол и разбъркайте. Разбийте докато шоколадът се разтопи, не оставяйте да заври. Изключете огъня и добавете малко подсладител на вкус. Разбъркайте и консумирайте горещо.

Горещ шоколад с канела

Необходими продукти:

1 чаена чаша кокосово мляко

1 супена лъжица какао на прах

1/4 чаена лъжица канела на прах

1 чаена лъжица ванилов екстракт

подсладител на вкус

Инструкции:

В гореща чаша кокосово мляко добавете какаото на прах, канелата на прах и разбъркайте. След това добавете екстракта от ванилия и малко подсладител на вкус. Разбъркайте и консумирайте горещо.

Горещ шоколад с Нутела

Необходими продукти:

1 чаена чаша мляко

1 чаена лъжица какао на прах

1,5 супени лъжици Нутела

Инструкции:

В гореща чаша мляко добавете какаото на прах и Нутела, разбъркайте и консумирайте горещо.

Забележка: Не е необходим подсладител, тъй като течният шоколад е достатъчно сладък.

Вижте още: Ефектна декорация от шоколад (ВИДЕО)

Горещ шоколад с фъстъчено масло

Необходими продукти:

2 чаени чаши мляко

6 супени лъжици горчив или полусладък шоколад

¼ чаша кремообразно фъстъчено масло

2 супени лъжици сироп от фурми

1 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия

щипка морска сол (по желание)

Инструкции:

Изсипете млякото, шоколада и фъстъченото масло в малка тенджера и загрейте на среден огън. Разбивайте непрекъснато, докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка. Добавете ванилия, сироп от фурми и сол (по желание) и разбийте, докато се смесят напълно и се затоплят. Покрийте и отстранете от огъня. Оставете какаото да престои (покрито) за 2-3 минути преди сервиране, ако искате много гъсто горещо какао, или сервирайте веднага.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама