Обичате да ядете пилешко месо? Преди да го приготвите по избрания от вас начин, ви препоръчваме да го мариновате, като изберете някоя от следните рецепти. Месото ще стане изключително крехко и вкусно.
Количествата в долните рецепти са подходящи за 500 г - 700 г месо.
Портокал и кимион
3 с. л. зехтин
3 с. л. портокалов сок
1 с. л. кимион
1/2 ч. л. настъргана портокалова кора
1 скилидка чесън
щипка сол
черен пипер
Вижте още: 6 груби грешки при готвенето на пилешко месо
Барбекю с чесън
1/4 чаша барбекю сос (използвайте любимия си от магазина)
3 с. л. зехтин
2 скилидки чесън, смлени
Лимон и чесън
3 скилидки чесън, смлени
3 с.л. зехтин
3 с.л. лимонов сок
1/2 ч. л. настъргана лимонова кора
1/4 ч. л. сушен магданоз
1/4 ч. л. сух босилек
Вижте още: Каква е разликата между саламура и марината?
Пикантно манго
1 пюре от манго
3 с. л. зехтин
1 с.л. лют червен пипер
1 с.л. сок от лайм
1 с. л. смлян кориандър
Медена горчица
5-6 фурми, смлени
2 с.л. горчица
1 с.л. ябълков оцет
3 с. л. зехтин
Как се маринова пиле:
Смесете заедно съставките на маринатата. Поставете пилето в плитък съд. Изсипете маринатата върху пилето. Оваляйте хубаво, така че всички страни на пилето да са напълно покрити. Оставете го да се маринова поне 30 минути, до 24 часа в хладилник.