Колкото добра и опитна домакиня да сте, със сигурност от време на време ви се случва да ви се пресече застройката. Това не се отразява на вкуса на супата, но видът ѝ се променя.
За да избегнете това, днес ще ви представим тънкостите на идеалната застройка.
Вижте още: Ето как да превърнете стария хляб в супер вкусни мини пици
1. Използвайте само жълтъка на яйцето. Белтъкът е този, който коагулира и се превръща в тънки ивици.
2. Уеднаквете температурата на застройката и бульона на супата – след като си направите смес от жълтък и кисело мляко, в същата купичка добавете постепенно 3-4 с.л. от горещия бульон на супата и бъркайте. Така температурата на бульона на супата и тази на застройката се уеднаквява.
3. Прибавяйте застройката на тънка струя и едновременно бъркайте. В никакъв случай не изливайте наведнъж застройката, а постепенно!
4. Добавете застройката към супата непосредствено след като сте махнали тенджерата от котлона. При тази застройка не е нужно след това супата отново да завира. Температурата на бульона е толкова висока, че е напълно достатъчна, за да се сготви самият жълтък.