3 рецепти, ако са ви останали великденски яйца


3 рецепти, ако са ви останали великденски яйца
Снимка: supichka.com

Ако тази година сте боядисали повече яйца за Великден, ето 3 рецепти, за които можете да ги използвате.

Пълнени яйца с крем сирене

Необходими продукти:

6 сварени яйца

200 грама крем сирене

1 стрък пресен лук

1/2 чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелвате яйцата, нарязвате на две половини и отделяте жълтъците.

С помощта на пасатор или кухненски робот пасирате крем сиренето, жълтъците, пресния лук и черния пипер до получаване на мус. Идва ред да напълните белтъците. Може да ползвате шприц, както са напълнени яйцата на снимките, или ако нямате под ръка може да ги напълните с помощта на чаена лъжица.

Готовите пълнени яйца с крем сирене може да украсите с любимите си пресни подправки. Може да ползвате магданоз, копър, а защо не и розмарин, както са приготвени пълнените яйца на снимките.

Идея: Тък като плънката вероятно ще бъде в повече, особено ако жълтъците са по-малки и дупките в жълтиците, с които се слага плънката също са малки, може да използвате останалата плънка като украса за вашата зелена салата. Освен това, плънката е много подходяща за мазане на препечени филийки, а ако добавите и резен пресен домат ще получите много свежи сандвичи.

Пастет от варени яйца с пресни подправки

Необходими продукти:

3 сварени яйца

100 грама извара

1 стрък пресен лук

1 супена лъжица краве масло

5 стръка целина

5 стръка магданоз

3 стръка джоджен

1/2 кафена лъжица черен пипер

1/2 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Обелвате яйцата и измивате подправките. Измивате и лука и изрязвате бялата част, за пастета ползвате само перата. Може да замените подправките с други пресни подправки например копър, прясна мащерка, пресен риган.

Изсипвате всички съставки в блендер или кухненски робот и пасирате до получаване на еднородна смес. Преди сервиране може да поръсите яйчения пастет със ситно нарязан пресен лук или ситно нарязани подправки.

Салата с варени яйца, червено цвекло и майонеза

Необходими продукти:

6 сварени яйца

1 глава червено цвекло, сварено

4 броя кисели краставички

100 грама шунка

6 супени лъжици майонеза

1 супена лъжица горчица

1/3 чаена лъжица черен пипер

1 супена лъжица лимонов сок

Начин на приготвяне:

Имайте предвид, че яйцата трябва да са добре сварени. Червеното цвекло трябва да е сварено до степен, че при пробождане с вилица тя да може да влезе в дълбочина. Обелете яйцата и червеното цвекло.

В купа поставете нарязаното на кубчета червено цвекло, както и нарязаните на кубчета яйца, кисели краставички и шунка. Поръсете със сол, черния пипер и лимоновия сок и разбъркайте, след което добавете майонезата и горчицата и отново разбъркайте.

Сервирайте салатата със сухари или препечени филийки.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама