5 зеленчука, които можете да отгледате отново от остатъци


5 зеленчука, които можете да отгледате отново от остатъци
Снимка: iStock

Търсите ли устойчив и рентабилен начин да отглеждате свои собствени зеленчуци у дома? Е, чудесна новина – имате нужда само от отпадъци след готвене! Вярвате или не, много обикновени зеленчуци могат да бъдат отгледани отново от остатъци, което ви позволява да се наслаждавате на непрекъснат поток от пресни продукти, без изобщо да стъпвате в магазин за хранителни стоки. Ето кои са.

Вижте още: Как да използвате картофените обелки като тор

Зелен лук

Зеленият лук е един от най-лесните зеленчуци за повторно отглеждане от остатъци. Просто поставете краищата на корените в буркан с вода и наблюдавайте как в рамките на дни се появяват нови зелени издънки. Сменяйте редовно водата и подрязвайте, ако е необходимо, за да насърчите непрекъснатия растеж.

Маруля

Запазете основата на глава маруля и я поставете в плитка чиния с вода. В рамките на една седмица ще забележите, че от центъра поникват нови листа. Прехвърлете марулята в саксия или градинска леха, след като корените станат няколко сантиметра дълги.

Целина

Отрежете основата на една връзка целина и я поставете в купа с вода. След седмица или две нови стъбла ще започнат да растат от центъра. След като корените станат дълги, транспонтирайте целината в почва и я наблюдавайте как процъфтява.

Чесън

Запазете една скилидка чесън и я засадете в малка саксия с пръст със заострения край нагоре. Поддържайте почвата влажна и гледайте как се появява ново растение чесън. Съберете зелените филизи, колкото е необходимо.

Босилек

Запазете няколко сантиметра стрък босилек и го поставете в чаша вода. След няколко дни ще видите, че започват да се образуват корени. След като корените пораснат, пресадете босилека в саксия с пръст и го наблюдавайте как процъфтява.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама