Сигурни сме, че сте чували специалисти по хранене да говорят за важността от яденето на много плодове и зеленчуци и превръщането им в неразделна част от ежедневната ви диета. Е, въпреки че консумирането им определено е добро нещо, в днешно време повечето от тях се пръскат с инсектициди и пестициди, за да бъдат защитени от вредители. Това може да бъде вредно за организма ни. Ето защо е изключително важно човек да измие добре плодовете и зеленчуците, преди да ги сготви или яде сурови.
Ще ви представим един много лесен метод с оцет
Инструкции:
В голяма купа добавете 3 части вода заедно с 1 част оцет. Разбъркайте малко и оставете настрана.
Изплакнете вашите плодове или зеленчуци, които ще използвате, под течаща вода и след това ги накиснете в сместа за 15 до 20 минути. След като приключите с накисването, можете да отцедите и да изплакнете същите тези плодове/зеленчуци под течаща вода за няколко минути и те са готови за готвене или ядене.
Вижте още: Учени: Ето кои са най-чистите от пестициди храни
Забележка:
В случай, че не консумирате директно измитите плодове и зеленчуци, не забравяйте да ги изсушите върху кухненска кърпа, докато цялата вода изчезне напълно, преди да ги приберете в контейнер за съхранение или в хладилника. Ако пропуснете тази стъпка на сушене, това ще доведе до това те да станат кашави за нула време.