10 въпроса с инфлуенсърката Ива Кузманова


10 въпроса с инфлуенсърката Ива Кузманова
Снимка: Facebook

Ива Кузманова е едно момиче, което сме сигурни, че сте срещали в социалните мрежи. Тя тренира усърдно, поддържа социалните си мрежи, заедно със съпруга си Радостин Кузманов управляват спортен бранд за дрехи и създават видеа за YouTube. Тя е млада, слънчева, красива и дава изключителен пример за подрастващите с начина си на живот. 

От нея може да научите как да се храните правилно, как се създава здрав и щастлив брак още на 20-годишна възраст, а скоро ще ви дава и съвети за майчинството, защото е на път да роди първата си рожба. Решихме да си поговорим с нея и да се опитаме да разгърнем още от нейния свят и хубавата ѝ същност. 

Здравей, Ива! Намираме те в един от най-хубавите периоди за всяка жена - в очакване на първата си рожба! Какви мисли се въртят в ума ти и за какво най-много нямаш търпение от предстоящото ти майчинство?

Здравейте! Абсолютно съм съгласна, че това е най-хубавия период в живота на една жена. С всеки изминал ден се вълнувам повече за появата на нашето сладко бебче. В момента ми се въртят най-много мисли относно покупките, които ни предстои да направим и много се вълнувам за обзавеждането на детската стая! 

Здравейте! Абсолютно съм съгласна, че това е най-хубавия период в живота на една жена. С всеки изминал ден се вълнувам повече за появата на нашето сладко бебче. В момента ми се въртят най-много мисли относно покупките, които ни предстои да направим и много се вълнувам за обзавеждането на детската стая! 

Всички, които те следваме, сме сигурни, че твоето майчинство няма да е обикновено, а ще бъде придружено и с много задачи от професионалното ти развитие. Как ще ги съчетаваш и имаш ли опасения дали ще се справиш? Кое би оставила на заден план от това, което правиш?

При нашата професия е неизбежно да отсъстваш за дълъг период от време. Със съпруга ми, освен всичко със социалните мрежи, развиваме успешно и бранд за спортно облекло и там също не мога да си позволя голяма пауза. Планираме моята майка да идва по няколко пъти всеки месец, за да ни помага с детенцето, както и с домакинските неща. Вярвам, че в този нов сезон от живота ни ще станем дори още по-организирани! Разбира се, всяко ново нещо е трудно, но с правилните хора и добро планиране, смятам че ще се случат нещата.

Срещаш ли почуда в погледите на хората покрай теб - защо правиш всичко в живота си толкова рано и защо не си оставяш време да се “наживееш”, както много от връстниците ти правят и отлагат създаването на семейство след 30-те години?

Сблъсках се с много от тези недоумения от хората още когато се сгодихме с Радостин през 2020-та година. Оженихме се, когато бях на 20 години, а на 23 години ще родя първото ни детенце. Бих казала, че няма нещо по-благословено от това да създадеш семейство, след като си срещнал правилния човек, имате еднакви ценности и гледате в една посока.

Знаем, че за теб религията е посока, която следваш от години и ти дава правилния път, по който да вървиш. Представяш ли си живота без нея и какво би казала на всички, които не я разбират, а нещо отвътре ги кара да се докоснат до нея. Как и от къде да започнат?

Не се определям като религиозен човек, а като вярващ такъв. Повечето хора свързват религията с традиции и посещаване на църква само по Великден и Рождество. За мен вярата в Бог е двигателя в живота ми - няма ли я, значи всичко останало не може да се движи правилно. Бих казала на всеки, който търси вярата и духовното да започне с четене на Новия Завет от Библията, както и да открие местна църква, от която да е част, защото църквата не е просто сграда, тя е общност и това да изградиш взаимоотношения с вярващи хора е едно от най-ценните неща.

Виждаме, че не оставяш тренировките дори през бременността си. Какво те научи на тази дисциплина - резултатите ли дават стимул, вътрешната нагласа или човека до теб? Как и ние да бъдем толкова активни и отдадени?

През целият ми съзнателен живот съм спортувала. Тази дисциплина е изградена от години, а тренировки с тежести по-конкретно практикувам от 7 години вече. Когато практикуваш даден спорт, който ти харесва за достатъчно дълъг период от време, ти изграждаш навик, който те води към тези дългосрочни резултати. За мен здравословните навици са именно ключа към успеха. Съответно и през бременността не съм спирала да тренирам, защото Слава на Бога имам лека и без усложнения бременност, което ми позволява това. Моят съвет е всеки да избере спорт, който му доставя удоволствие и да започне с малки стъпки - тоест ако никога досега не си тренирала, не е правилно да си поставяш за цел, например че от утре започваш да тренираш всеки ден, защото много бързо ще се разочароваш и откажеш.

 

Кое е най-трудното от това да бъдеш инфлуенсър? А какво ти дава и не би заменила с нищо друго?

Много добър въпрос! Според мен най-трудното, както при всяко друго нещо е да не правиш компромис със своите ценности и човека, който си. Трудно е при голямо влияние да подбираш думите си понякога, така че хората да те разберат правилно. Успешните инфлуенсъри, което в превод означава лидери на мнение, а не хора, които просто се снимат и правят реклами на продукти, са тези, които могат да задържат аудиторията си с години и буквално да трансформират животи към по-добро с това, което правят. Аз се считам за успешна, защото съм получавала стотици съобщения като например: “Здравей, искам да ти благодаря, че промени живота ми и ме вдъхнови да тренирам.” Именно това не бих заменила, защото работя това, което обичам и чувствам като призив за живота ми - да вдъхновявам младото поколение и не само, че могат да постигнат всичко, за което мечтаят и да бъдат по-добрата версия на себе си.

Какво правиш, когато не работиш или не тренираш? Кои са най-сладките моменти, които си подаряваш, когато имаш време само за себе си?

Много семпли неща. Обичам дългите разходки, най-вече край морето. Обичам да чета и да пия кафе едновременно на спокойствие, да прекарвам време със семейството ми и други подобни активности, които знам, че много от читателите също харесват.

Наскоро споделихте, че вече живеете в къща. Честито! Усещате ли, че това е вашето място и бихте ли се върнали някога отново в апартамент?

Благодарим! Много пъти сме чували израза от приятели: “Отидеш ли веднъж в къща, няма връщане в апартамент!”. Все още не знам дали това твърдение е на 100% валидно за нас, но определено в къща ми харесва много повече. Пространството и минималистичния дизайн на имота са неща, които ме карат да съм по-продуктивна и да не се натоварвам толкова психически. О, и гориш повече калории с това постоянно качване и слизане по стълбите в къщата, което не е излишно! :)

Сякаш успявате да сбъднете всичките си мечти по много симпатичен начин - естествено, с лекота и мъдрост, неприсъща за младата ви възраст. Гордеете ли се със себе си и какъв съвет бихте дали на другите, за да открият своето щастие?

Благодарим! Думата “гордост” не бих използвала, по-скоро, че сме удовлетворени и благодарни за всичко, което ни се е случило и ни се случва в живота. Както казва нашия ментор - животът ти е резултат на твоите избори през последните 5 години. Мъдростта идва с уроците, съветите и гласовете на хората, които допускаме в живота си.

Последният ни въпрос е за закачка, а ще видим дали си била права след няколко месеца! Кажи едно нещо, което сега си мислиш, че НИКОГА не би правила като майка и едно нещо, което си мислиш, че със сигурност ще правиш.

НЯМА ДА съм от майките, които не си дават детето да го гледа никой друг, а искат само те да са в контрол.

СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ обличам мен, детето и таткото със сладки matching аутфити!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички