5 навика, които пречат на кариерата ви


5 навика, които пречат на кариерата ви
Снимка: iStock/Guliver

Полагате усилия в работата си, но не успявате да се отличите сред колегите си и повишението изглежда все по-далече? Факторите за това са комплексни, но един от тях вероятно е непрофесионалното ви поведение в дадени ситуации. Възможно е самите вие да не осъзнавате, че имате навици, които дразнят, пише Lifehack. Ако следните пет са ви присъщи, то имайте предвид, че спъват кариерата ви:

Шарещ поглед

Не гледате в очите човека, който ви говори нещо, или пък демонстрирате неангажираност. Зрителният контакт обаче е признак за увереност, а тя пък е качество, изключително ценено от началниците.

Примиреност

Изразите "каквото, такова“ и "тук е така“ са вашето мото. Мързи ви да се опитвате да променяте нещата, които в действителност имат нужда от промяна. Формирали сте си негативно мнение за работното си място и не си си помисляте, че може да е предубедено. Вместо това направете списък с решенията, които ви се виждат проблемни, и ги обсъдете с шефа си. Той със сигурност ще оцени инициативата.

"По мое мнение"

Разбира се, че е хубаво човек да има мнение. И все пак използването на тази фраза всеки път, когато казвате нещо, е защитен механизъм. Тя показва несигурност и нежелание да бъдете част от екипа. Просто заявете твърдението си без такива уточнения.

Научете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама