Много хора мечтаят да вечерят в ресторант, отличен със звезда "Мишлен". Но малцина са тези, които знаят историята на тези така прочути звезди.
Всъщност, колкото и да е чудно, ресторантьорските звезди са пряко свързани с гиганта за автомобилни гуми - Michelin Man. Създадени през 1894 Michelin Man са бели гуми, защото гумата е естествено бял материал. Едва през 1912 в белите гуми се смесват въглеродни химикали, които ги превръщат в черни. Промяната била структурна, а не естетическа. С добавянето на въглерод гумите станали по-издръжливи.
Вижте още: Вижте красивата Лора от MasterChef преди корекциите (СНИМКИ)
Мишлен обаче имали още една страхотна идея, за да накарат хората да пътуват повече, износвайки гумите по-бързо. Те категоризирали ресторантите, така че повече хора да изминават по-далечни разстояния с колите си.
Звездната система, която Michelin използва, достига до три спрямо това дали си струва да шофирате до ресторанта, или не.
Една звезда: „Много добър ресторант в своята категория“
Две звезди: „Отлично готвене, струва си да посетите“
Три звезди: „Изключителна кухня, заслужава си специално пътуване"