Откъде идват прочутите звезди "Мишлен" в ресторантите


Откъде идват прочутите звезди "Мишлен" в ресторантите
Снимка: iStock

Много хора мечтаят да вечерят в ресторант, отличен със звезда "Мишлен". Но малцина са тези, които знаят историята на тези така прочути звезди.

Всъщност, колкото и да е чудно, ресторантьорските звезди са пряко свързани с гиганта за автомобилни гуми - Michelin Man. Създадени през 1894 Michelin Man са бели гуми, защото гумата е естествено бял материал. Едва през 1912 в белите гуми се смесват въглеродни химикали, които ги превръщат в черни. Промяната била структурна, а не естетическа. С добавянето на въглерод гумите станали по-издръжливи.⁣

Вижте още: Вижте красивата Лора от MasterChef преди корекциите (СНИМКИ)

Мишлен обаче имали още една страхотна идея, за да накарат хората да пътуват повече, износвайки гумите по-бързо. Те категоризирали ресторантите, така че повече хора да изминават по-далечни разстояния с колите си.

Звездната система, която Michelin използва, достига до три спрямо това дали си струва да шофирате до ресторанта, или не.

Една звезда: „Много добър ресторант в своята категория“

Две звезди: „Отлично готвене, струва си да посетите“

Три звезди: „Изключителна кухня, заслужава си специално пътуване"

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама