7 породи кучета, които не искат да бъдат галени: Те са лоялни, но не обичат физическия контакт


7 породи кучета, които не искат да бъдат галени: Те са лоялни, но не обичат физическия контакт
Снимка: StockSnap / Pixabay

Повечето кучета обичат да бъдат галени и обичат да прекарват времето си със стопаните си. Има обаче и изключения.

Някои породи са изключително лоялни към хората, които се грижат за тях, но в същото време не се радват на физически контакт и не искат да играят със стопаните си. Тези породи са известни със своята независимост и затворен характер, поради което не се препоръчват за хора, които търсят куче, което да се гушка с часове.

Важно е да се отбележи, че много от тези породи не се препоръчват за начинаещи, тъй като могат да бъдат агресивни.

Афганистанска хрътка

Афганистанските хрътки са елегантни кучета, които имат красива и дълга козина. В миналото са били отглеждани за лов, поради което са много избирателни в избора на кого да обърнат внимание. Обикновено се свързват само с един човек, на когото са особено отдадени, докато други ги игнорират.

Шиба ину

Шиба ину е една от най-популярните японски породи кучета. Тези кучета са известни със своята лоялност, но това не означава, че обичат да бъдат галени. Подобно на котките, те сами се приближават до стопаните си, когато искат внимание. Поради независимия си характер и агресивността си към други кучета, шиба ину се радват най-много на собствената си компания.

Вижте още: Вие сте супер умни, ако можете да забележите скритото число 6 за 12 секунди (СНИМКА)

Басенджи

Поради своята независимост тези кучета приличат на котки. Те не искат да проявяват любов – нито към стопаните си, нито към непознати. Те са много активни и предпочитат физически дейности като бягане вместо гушкане.

Аляски маламут

Аляските маламути са отглеждани да теглят шейни, поради което имат силна работна етика и независим дух. Обичат предимно физическите дейности и не обичат непознати.

Шар пей

 

С техните очарователни, набръчкани лица, кучетата шар-пей изглеждат като създадени за гушкане. Въпреки че защитават семействата си, те не обичат да показват обич и са агресивни към непознати и други кучета.

Чау чау

Кучетата чау чау изглеждат като плюшени мечета, но това не означава, че обичат да бъдат галени и гушкани. Те са много независими и често се държат безразлично към стопаните си, докато могат да бъдат агресивни към непознати.

Вижте още: 8 неща, които да правите, докато мъжът ви гледа Европейското по футбол

Чесапийк ретривър

Въпреки че лабрадор ретривърите и голдън ретривърите са известни със своята социална и привързана природа, техните „роднини“ ретривърите Чесапийк са точно обратното. Те са отлични ловни кучета, но в свободното си време предпочитат да са сами, отколкото на дивана със стопанина си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама