За да се излекувате, вземете светена вода и направете това


За да се излекувате, вземете светена вода и направете това
Снимка: iStock/Guliver

Ще ви представим един ритуал, с който лесно може да помолите за повече здраве и късмет за вас или за някой нуждаещ се. Няма да ви е нужно нищо друго, освен светена вода, която да вземете от църквата, любим манастир или параклис. Важно е да вярвате, да  усещате вярата си и сте сигурни в нея. Не бива да взимате светена вода от най-близката църква, или от такава, в която ходите само по задължение, на сватби, кръщенета или на Великден.

Ето какво трябва да направите:

КАПРИЯНОВА МОЛИТВА, КОЯТО ЩЕ ВИ ОТЪРВЕ ОТ ВСИЧКО ЛОШО

Вечерта, когато светената вода е във вашия дом, произнесете над нея молитвата на арменските монаси:

„Господи Всемогъщи, лекар на душите и изцелител на телата, прости ни всяко прегрешение, което сме направили неволно или принудително. Вашият слуга (име) смирено моли за прошка, просветление и изцеление. Излекувай го от болестта, Господи, и го спаси от неговата слабост. Дай на духа сила, на очите – светлина, изчисти тялото от всяка язва и нека в мир сърцето да ходи по пътя на Твоята свята вяра. Спаси ни Господи от всички видими и невидими врагове, и благословен да е твоя животворящ Дух, сега и винаги, и во веки веков. Амин.“

Има два варианта. Или болният сам да произнесе молитвата, или  някой друг да я каже вместо него, ако той няма тази възможност. Накрая е много важно да се отпие част от водата, а с останалото количество се изплаква лицето и ръцете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама