Някои храни действат като природни антибиотици и имат способността да предотвратяват куп инфекциозни заболявания.
„Чесън, лук и боровинки могат да се използват като превантивни средства срещу определени заболявания, тъй като имат антибактериални и антивирусни ефекти. Към списъка спада и инфузията от лайка“, споделя руският лекар д-р Михаил Гинзбург.
Специалистът подчертава, че тези здравословните продукти не трябва да се разглеждат като лекарства - с тях е невъзможно да се замени фармакологията. Лекарят съветва те да се приемат като „превантивни продукти“, както и като средства, които помагат за укрепване на имунната система.
Консумацията на на чесън, лук, боровинки и запарка от лайка може да бъде особено полезна при бъбречни заболявания, както и при възпалителни заболявания на пикочните пътища, добавя д-р Гинзбург.
Специалистът посочва, че тези продукти е възможно единствено да допълнят предписаното лечение.
Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!