В днешно време медицината познава множество алергии - към прах, храни, напитки, животни и други субстанции от околната среда, с които имаме допир. Обикновено проявата на алергия е краткотраен акт и преминава бързо. Неприятните симптоми могат да се лекуват чрез различни методи, но има и храни, които повлияват общото състояние на организма и биха могли да облекчат някои симптоми.
Лук, чушки, магданоз
Всички те съдържат кверцетин, който е естествен растителен химикал и намалява хистамините, които са част от алергичните реакции.
Киви
То е част от плодовете, с богато съдържание на витамин С. Като цялото цитрусите и плодовете с много витамин С ограничават хистамините.
Ананас
Съдържа ензим, наречен бромелин, който намалява дразненето и алергичните реакции.
Риба тон, сьомга, скумрия и всичко, което съдържа Омега-3
Проучване в Япония установи, че жените, които ядат повече риба, имат по-слаби прояви на сенна хрема, известна като алергичен ринит.
Кефир
Съдържа пробиотици. Те са добри за цялостния организъм и бактериите, които живеят в червата. Киселото зеле и кимчи също са добри източници на пробиотик.
Мед
Малко количество мед може да помогне за овладяване на някои алергии.
Източник: foodpanda