Съвети за отключване на кристална енергия и лекуване с нея


Съвети за отключване на кристална енергия и лекуване с нея
Снимка: iStock

Кристалите помагат за отключването на много древни лечебни тайни и на мъдростта, съхранявана в земята. Но как един камък, който сте открили онлайн, може да направи това? Всичко е свързано с честотата и вибрациите. Кристалите са оригиналните флашки. Те често са наричани „пазители на мъдростта на Земята“, тъй като буквално съхраняват информация под формата на вибрации в своята молекулярна структура. Имат много информация за споделяне с нас, съхраняваща се в земята от милиони години. Призовани сме да отключим тези тайни, за да можем да превърнем енергията на планетата в енергия на хармония и единство не само за себе си, а и за обществото.

Какво представляват кристалите?

Вие сте направени от тях! Зъбите и костите ви са съставени от кристална структура от арагонит и калцит, а микроскопичните калцитни кристали в ухото ви помагат да поддържате баланса си. И без дори да подозирате, минералите са ключов компонент на вашето ежедневие. От трапезната сол (халит) и молива (графит) до вашите мобилен телефон и ръчен часовник (кварцови кристали), минералите са неразделна част от живота на Земята.

На планетата съществуват над 4000 различни вида минерали, открити до момента, като всяка година се правят нови открития! В наши дни често чуваме думите кристали, минерали, скъпоценни камъни, камъни и скали да се използват като синоними, но какво точно е кристалът? Геолозите определят кристала като твърдо вещество с организирана структура и повтарящ се геометричен модел, известен като кристална решетка. Кристализацията възниква в резултат на температурни промени или налягане. Кристалите биват естествени или изкуствено създадени. Например водните молекули кристализират чрез замръзване, а диамантите се образуват при интензивно налягане и горещина. За целите на тази книга приемаме, че минерали, скали или скъпоценни камъни с полезни енергийни свойства също могат да бъдат лечебни кристали.

кристали

Кристална енергия и вибрация

Всичко във Вселената вибрира на определена честота. Това, което окото вижда като физическа, плътна материя, всъщност представлява вибриращи частици материя, сгъстени и забавени във форма. Именно това отразява известното уравнение на Айнщайн E=mc2, според което всичко е едновременно вибрация и материя. Материята е просто вибрираща енергия, която е достатъчно бавна, за да я възприемат сетивата ни.

Тази енергия създава естествено възникващо електромагнитно поле (ЕМП). Вие също имате ЕМП, наричано още енергийно или аурично поле. Това е енергийното поле около вашето тяло (или около всяко едно живо същество), създадено от електрическите потоци в тялото. Сърцето произвежда най-силния електрически поток в тялото, по-силен дори от вълните, създавани от мозъка. Енергийното ви поле варира по сила, магнетизъм и излъчване в зависимост от вашето емоционално, умствено и физическо състояние.

Вибрационните честоти варират по тон – от висок до нисък. Пример за тези честотни степени може да открием при цветовете и звуковите вълни. В цветовия спектър виолетовото представлява много висока честота на светлината, докато червеното е по-ниска и по-плътна. В музиката нотите вибрират на различни нива и ушите ни регистрират тези звуци като тонове с по-висока или по-ниска честота. Звуковите вълни и светлинните честоти са енергийни вибрации, които могат да бъдат видени и почувствани.

Точно по същия начин вибрира енергията на кристалите. Всеки един от тях има определена тоналност или честота, излъчвана от структурата на кристалната решетка. Някои кристали вибрират по-високо или по-фино, докато други камъни резонират с по-ниска или по-плътна честота. Това не е нито по-добро, нито по-лошо, също както червеното и виолетовото не са нито по-добри, нито по-лоши цветове – те просто са различни.

С кристалната енергия ние използваме честотата, на която резонира кристалът, за да хармонизираме и лекуваме дисбалансите в нашето енергийно поле на квантово и клетъчно ниво. Например, когато се чувствате тревожни или сте изпили твърде много кафе наведнъж, енергийното ниво в тялото ви често се повишава и сърцето ви започва да вибрира учестено. Работата с високочестотен кристал би изострила тези усещания. Вместо това вземете камък, който е заземяващ и има по-бавна вибрация, за да се върнете обратно в тялото и в настоящия момент.

Докато в тялото ви вибрира енергия, тя може да бъде синхронизирана с честотите на камъка, за да се хармонизират енергийните нива в електромагнитното поле на тялото. Когато енергията във вашето тяло е балансирана и фокусирана, вие сте здрави и успешни в много области на живота. И обратно, когато енергията е блокирана, могат да се появят заболявания, страдания и дисбаланс. Този блокаж може да възникне в резултат на минала или настояща травма, стрес, страх, натрупани/необработени/потиснати емоции, телесни наранявания и белези, както и колективни или наследствени модели, които все още присъстват във вашата ДНК.

Мислете за естествения енергиен поток в своето тяло като за река. Ако нещо спира водата и ѝ пречи да тече, тя започва да се събира, докато накрая свежата вода се превръща в застояло блато. Когато реката от жизнена сила в тялото ви е блокирана или е в застой, се появяват болести и енергиен дисбаланс. Като позволявате на вашата естествена жизнена сила да тече безпрепятствено, вие давате възможност на тялото ви да се възстанови до естественото си състояние на хармония и баланс, в което то може да използва и насочва жизненоважната прана (енергията на жизнената сила), за да изпита високи нива на енергия, работоспособност и здраве. Вие сте естествено сияйни! Това е вашето естествено състояние на съществуване. Вашето лечебно пътуване изисква просто да премахнете това, което блокира естественото състояние на вашия поток, и да се настроите към божественото състояние на присъщото ви съвършенство.

***

Откъс от книгата "Лекуване с кристали за жени", изд. AVA Books

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама