Полезните свойства на имела, за които трябва да знаете


Полезните свойства на имела, за които трябва да знаете
Снимка: iStock

Имелът, който е отровен и вирее като паразит по клоните на други дървета, също така има много полезни свойства. В днешно време екстрактът от това растение се използва като добавка за лечение на различни здравословни проблеми.

Медицински изследвания описват имела като растение, което се бори със спазмите, действа успокояващо и стимулиращо имунната система. Екстрактът от него обикновено се използва за лечение на кашлица, бронхиална астма и астматични пристъпи.

В някои случаи имелът е бил използван за лечение на епилепсия, невроза, хипертония, сърдечна исхемия, хълцане и храносмилателни проблеми.

Възпалено гърло, кашлица, възпаление на бронхите и т.н. се лекуват с имел. Това растение успокоява раздразненията и успокоява дишането при проблеми с белите дробове.


 

Едно от най-важните положителни качества на имела е въздействието, което оказва върху имунната система. Това е една от причините това растение да е толкова ценно, защото не само повишава имунитета, но и го предпазва от различни инфекциозни заболявания. Имелът се бори с бактериите, вирусите и има много антиоксиданти, които го превръщат в перфектния щит за организма срещу болестите.

Ако страдате от тревожност, нервни тикове, неспокоен сън, треперене и други психически или физически симптоми, имелът служи като цялостен тоник за нервите. Редовната му употреба понижава нивата на хормона на стреса.

Ревматичните болки могат да се лекуват с разтвора на това растение. Ако го консумирате, ще подпомогнете храносмилането и ще решите стомашно-чревните си проблеми.

Екстрактът от имел се приема под формата на тинктура или чайове, като преди това задължително трябва да се консултирате с лекар или фармацевт.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама