Подут корем: А дали не е от протеина?


Подут корем: А дали не е от протеина?
Снимка: iStock

Коремът ви се подува често? А приемате ли протеин на прах? Ако отговорът ви е положителен, може би е време да се замислите дали протеинът, който пиете е качествен. Лекото подуване в областта на корема след хранене е нещо нормално, но когато то стане твърде често и дори болезнено се превръща в патология.

Ако приемате протеин на прах, от който се чувствате дискомфортно след това, най-вероятно стомахът ви не може да го обработва добре. Това често се случва, ако приемът ви на протеин на дневна база е твърде голям. Консумацията на протеин на празен или дехидратиран стомах също може да е причина за подуване.

Вижте още: Тези подправки ще ви помогнат да се отървте от излишните килограми

Как да се отървете от този проблем?

Протеин

Дозата е много важна

Един от най-добрите начини да избегнете подуването, причинено от протеин, е да го консумирате в умерени количества. Опитайте се да приемате малко по-малко протеин от обичайното и вижте дали така ще се чувствате по-добре.

Хидратирайте се

Хидратацията е много важна, когато протеиновият прием в диетата ви е увеличен. Водата играе ключова роля за храносмилателната система, като помага за разграждането на храната и абсорбацията на нутриентите.

Избирайте протеина си умно

Не всички протеинови добавки са качествени. Много от тях съдържат съставки като лактоза и изкуствени подсладители, които затрудняват храносмилането и водят до подуване на корема. Така че четете етикетите и внимавайте какво си купувате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама