Не стойте с мокър бански на плажа! Ето какво може да се случи...


Не стойте с мокър бански на плажа! Ето какво може да се случи...
Снимка: iStock

Разбира се, че сте на море. Разбира се, че се къпете постоянно и се наслаждавате на горещото време с фрапе в ръка. Не забравяйте обаче, че седмица на плажа може да ви донесе проблеми, с които да се наложи да се борите дълго време след това. 

Винаги носете на плажа поне един резервен сух бански, с който да се пробличате, ако скоро няма да влизате пак във водата. Не оставяйте само на слънцето да се погрижи за това банския ви да изсъхне, защото понякога това значи да стоите с мокри бански почти през целия ден. 

До какво може да доведе това?

1. Гъбична инфекция - мокрите бански в интимната зона могат да доведат до появата на гъбична инфекция, с която да се наложи да се борите дълго време след това. Влажната среда е чудесна за поява на гъбички, които да доведат до бяло течение и неприятен сърбеж. 

2. Цистит - понякога това досадно и болезнено състояние може да бъде породено от изстиване, а мокрите бански и непрестанния морския бриз са добри предпоставки за това. Циститът води до дискомфорт, парене и болка при уриниране, както и до усещане за умора. 

3. Влошаване на акнето по кожата - влагата, потта, солената морска вода и нанесения слънцезащитен крем са смесица от фактори, които могат да влошат състоянието на акнето по гърба, ръцете и изобщо по местата под банския. Затова непременно измивайте тялото си под душовете на плажа, подсушавайте кожата и обличайте сухите бански, за да не дразните кожата.

4. Настинка - понякога не усещаме как можем да настинем от това, че косата ни е мокра, банските ни са подгизнали и вятърът ни вее цял ден на плажа. Когато е горещо, всичко е чудесно, но при появата на облаци или в края на деня може да не усетим как настиваме и хващаме някоя хрема от това, че цял ден сме били мокри и на открито. 

5. Болки в кръста - може да получите схващане в областта на кръста, особено, ако имате слягане между прешлените или установена дископатия. Кръстът на хората с проблеми в тази област винаги трябва да е сух и да е нагрят от слънце, за да не получите възпаление на нервите в тази област и да си развалите почивката. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама