Листата на това растение ще ви отърват от болки във врата и артрит


Листата на това растение ще ви отърват от болки във врата и артрит
Снимка: iStock

Макар че повечето хора смятат репея за обикновен плевел, той всъщност е истински природен еликсир, с който може да се отървете от болки във врата, ставите, ревматизъм или артрит.

Вижте още: Това е коренът, който лекува всичко - от ужилване до инфекции

Репеят е познат от древни времена с чудодейните си  здравословни ползи, като всяка част от растението има различни лечебни свойства. 

Най-лесно достъпната използваема част от него са листата му, които могат да се ползват непосредствено след откъсване от растението. Те имат мощни антибактериални и противовъзпалетелни свойства.

Днес ви представяме как да се отървете от болките в тялото с листа от репей.

Наберете по-млади листа от репей. Мястото също е важно, гледайте да е далеч от прашни пътища. Измийте ги добре и ги подсушете.

Поставете листа върху работния плот с долната страна нагоре (по-светлата страна). Разточете ги с точилка - това е важно, за да станат листата по-меки. След като сте разточили репея, той вече е готов да го сложите на онази чат от тялото ви, където имате дискомфорт. Можете да го увиете около болезнената китка, коляното и др.

Вижте още: Невероятните ползи за здравето от изгарянето на дафинов лист 

Можете също така да го наложите, ако имате болки в кръста, шийните прешлени и др. След това ги увийте с фолио за храна.

АКО НАМАТЕ АЛЕРГИЯ КЪМ МЕД, може да намажете листата, преди да ги наложите на тялото си с мед, защото това ще увеличи ефекта им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама