Как да свалим очилата без операция: Упражнения за подобряване на зрението


Как да свалим очилата без операция: Упражнения за подобряване на зрението
Снимка: iStock

Ежедневието ни неминуемо е свързано с техниката, която по един или друг начин вреди на нашето здраве дали защото работим на компютър, или просто скролваме в социалните мрежи през по-голямата част от времето си. Най-потърпевши от този „модерен“ начин на живот са очите ни, те постоянно са под напрежение, взирайки се в екрана. Ако просто спрете и се огледате на улицата, ще забележите, че повечето хора около вас носят диоптрични очила. Жалко, нали?

Как можем да подобрим зрението си?

За съжаление, смъкването на диоптъра е много трудно и решението, което дават специалистите в повечето случаи, е операция. Тя обаче не е задължителна, ако знаете как да тренирате очите си. Очите работят благодарение на мускули, които трябва да се тренират така както тренирате и другите си мускули във фитнеса, за да са здрави и силни.

5-те упражнения за по-добро зрение

Очи

Повтаряйте всяко упражнение от 5 до 30 пъти всяка вечер педи да си легнете. Важно е да започнете с по-малко повторения и да ги увеличавате с времето.

Първо упражнение

Изберете си една точка на прозорец, а след това си изберете и едни по-отдалечен обект отвън. Гледайте през прозореца няколко секунди първо него, а после преместете погледа си към избраната от вас точка. Тази точка може да е направена от лист или пластилин.

Второ упражнение

Стиснете силно очите си за няколко секунди, а после ги отворете широко. С това упражнение ще заздравите мускулите на клепачите и ще подобрите очното кръвообращение.

Трето упражнение

Премигвайте колкото можете по-бързо за няколко секунди, а след това повторете само че съвсем бавно.

Четвърто упражнение

Рисувайте диагонали, квадрати, ромбове и буквата S с очи.

Пето упражнение

Гледайте нагоре – надолу. Първоначално започнете с бавни движения и увеличавайте скоростта с всяко движение на очите.

Важно е да не забравяте да оставяте очите да почиват след всяко упражнение. Единственото, което трябва да направите е да ги затворите и да релаксирате за няколко секунди.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама