Ето какво ще се случи, ако хапвате авокадо по-често


Ето какво ще се случи, ако хапвате авокадо по-често
Снимка: iStock

Авокадото се превръща в любима храна на все повече хора. Това е нормално, защото има много приятен вкус. Но в същото време е и полезно. Така че, ако го хапвате по-редовно, ще се заредите с куп полезни вещества.

1. Авокадото е с високо съдържание на омега-3

Те са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които спомагат за понижаване на холестерола на липопротеините с ниска плътност.

2. Те са чудесен източник на калий

100-грамова порция авокадо съдържа 485 милиграма (0,02 унции) калий, според американското министерство на земеделието . За сравнение, един банан има 358 милиграма (0,01 унции) калий на 100 грама.

Високите нива на натрий могат да повишат кръвното налягане , а калият позволява повече натрий да напусне тялото през урината ни. Това от своя страна понижава кръвното ни налягане.

3. Авокадото е пълно с мононенаситени мазнини

Мононенаситените мазнини са мастни молекули с една ненаситена въглеродна връзка. С прости думи, това е ненаситена мазнина, която работи за понижаване на LDL холестерола, без да влияе на добрия HDL холестерол.

4. Богато е на фибри

Храните с повече фибри са склонни да ви засищат по-дълго, отколкото храните с ниско съдържание на фибри.

5. Авокадото е богато на фолиева киселина

Фолатът е витамин от група В, който е важен за правилната мозъчна функция.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама