В менюто на жените над 40 години всяка седмица трябва да има най-малко 30 растителни продукта. Освен това храненето трябва да съдържа и сложни въглехидрати, пише The Daily Mail.
Обезмаслените продукти най-добре да бъдат избягвани заради съдържанието им на емулгатори, стабилизатори и подсладители.
Специалистите съветват дамите над 40 години да наблегнат на риба, авокадо, зехтин, ленено масло и ядки.
Сладките плодове не са подходящи, защото водят до рязко повишаване на кръвната захар. Вместо тях диетолозите съветват да се изядат 1-2 кисели ябълки най-добре до 18 часа.
При това плодовете и зеленчуците е добре да се консумират на закуска или обяд, а междинните хранения да бъдат от продукти, богати на фибри и пробиотици.