Ето как е най-здравословно да приготвяте месото


Ето как е най-здравословно да приготвяте месото
Снимка: iStock

Обичате да ядете месо и се чудите как е по-здравословно да го приготвяте? Според диетолога Михаил Гинсбург задушеното с подправки месо е най-малко вредно за здравето ни.

"При печенето на месото винаги се отделят повече от така наречените канцерогенни съединения, които причиняват тумори", предупреждава той.

Гинсбърг препоръчва да се добавят подправки като куркума, лютив червен пипер или черен пипер към задушените ястия, за да стане храната още по-здравословна.

"Ориенталските подправки са много добри за забавяне на процесите, свързани със стареенето на клетките и възрастовите промени. Някои от тях доказано ни предпазват от развитието на тумори", подчертава той.

В същото време експертът определи по принцип червените меса като не много здравословни и препоръчва да ги заменим с птиче месо или риба.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама