На всяка домакиня е известно, че ако иска да приготви крехко и сочно месо, трябва предварително да го маринова. За целта то трябва да престои поне няколко часа в кисел разтвор.
Но този резултат може да се постигне и без мариноване на месото.
Приготвяне на крехко и сочно месо без мариноване
За целта месото трябва да се нареже на парчета, които са с еднакъв размер, след което да се поръси с няколко супени лъжици сода.
Най-добре е да го оставите в хладилника за около 40 минути.
Бабина пилешка супа: Оригинална рецепта
Следва изплакване на месото с цел премахване на содата и подсушаването му с хартиена кърпа. След това по желание месото може да се маринова за около час.
Но в случая мариноването не е задължително. Поръсването на месото със сода гарантира, че то ще стане крехко и сочно без марина.