И без марина месото ще се топи в устата, ако го поръсите с това


И без марина месото ще се топи в устата, ако го поръсите с това
Снимка: iStock

На всяка домакиня е известно, че ако иска да приготви крехко и сочно месо, трябва предварително да го маринова. За целта то трябва да престои поне няколко часа в кисел разтвор.

Но този резултат може да се постигне и без мариноване на месото.

Приготвяне на крехко и сочно месо без мариноване

За целта месото трябва да се нареже на парчета, които са с еднакъв размер, след което да се поръси с няколко супени лъжици сода.

Най-добре е да го оставите в хладилника за около 40 минути.

Бабина пилешка супа: Оригинална рецепта 

Следва изплакване на месото с цел премахване на содата и подсушаването му с хартиена кърпа. След това по желание месото може да се маринова за около час.

Но в случая мариноването не е задължително. Поръсването на месото със сода гарантира, че то ще стане крехко и сочно без марина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама