С този трик ще имате най-вкусното месо в буркани


С този трик ще имате най-вкусното месо в буркани
Снимка: iStock

Това е най-добрата рецепта за месо в буркани! Включили сме една допълнителна съставка, която всъщност е и тайната в рецептата.

Ето какви продукти са ви нужни:

4-5 кг свински врат (зависи колко буркана искате да затворите)

сол на вкус

чесън - няколко скилидки

червен пипер

черен пипер

кимион

дафинов лист

водка

Вижте още: Тайните за хрупкаво и вкусно кисело зеле

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата е да нарежете месото на кубчета като за готвене. Към него добавете счукан чесън, сол и останалите подправки.

Налейте много малко количество водка. По този начин месото става още по-сочно и вкусно.

Разбъркайте много хубаво месото и подправките,  оставете го за половин денонощие да поеме от ароматите.

На следващия ден започнете да пълните буркани с месото, като доливате вода, чието ниво трябва да достига сантиметър под ръба. Към всеки един буркан прибавете и по един дафинов лист.

В голяма тенджера сложете бурканите и ги варете около два часа. Съхранявайте бурканите на хладно и сухо място.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама