Това е най-добрата рецепта за месо в буркани! Включили сме една допълнителна съставка, която всъщност е и тайната в рецептата.
Ето какви продукти са ви нужни:
4-5 кг свински врат (зависи колко буркана искате да затворите)
сол на вкус
чесън - няколко скилидки
червен пипер
черен пипер
кимион
дафинов лист
водка
Вижте още: Тайните за хрупкаво и вкусно кисело зеле
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата е да нарежете месото на кубчета като за готвене. Към него добавете счукан чесън, сол и останалите подправки.
Налейте много малко количество водка. По този начин месото става още по-сочно и вкусно.
Разбъркайте много хубаво месото и подправките, оставете го за половин денонощие да поеме от ароматите.
На следващия ден започнете да пълните буркани с месото, като доливате вода, чието ниво трябва да достига сантиметър под ръба. Към всеки един буркан прибавете и по един дафинов лист.
В голяма тенджера сложете бурканите и ги варете около два часа. Съхранявайте бурканите на хладно и сухо място.