Енджи Касабие разби мита за връзката между акнето и млякото


Енджи Касабие разби мита за връзката между акнето и млякото
Снимка: Студио Актуално

Красивата диетоложка, родена в Ливан, д-р Енджи Касабие е известна с ефективните си диети и полезните съвети, които дава на жените относно правилното хранене и здравословния начин на живот. Тя е основателка на първата в България компания за здравословно и диетично хранене без глад.

В Instagram Касабие дава полезни съвети за храненето и обсъжда как правилното и вредното такова влияят на организма ни.

Енджи Касабие

Вредно ли е млякото?

Последните години се появи тенденция хората масово да се отричат от млякото и млечните продукти, защото били вредни, предизвиквали възпаления в организма и акне – проблем, с който се борят изключително много жени, но дали това наистина е така?

Може би трябва да обърнете внимание на черния си дроб

Д-р Касабие започва с това, че каквито и кожни проблеми да имаме първо трябва да обърнем внимание на черния си дроб, защото, когато той е здрав, ние също сме здрави. Тя споделя, че никоя болест не може да ни докосне, ако имаме здрав черен дроб, включително и рак.

По отношение на акнето, въпросът, който вълнува всички ни, тя обръща внимание на това, че то всъщност не е пряко свързано с лактозата, а оттам и с млечните продукти. Диетоложката обаче разкрива, че когато в организма вече има някакво развито възпаление, всяко едно нещо, което попада в него, се превръща в дразнител и то може да бъде предизвикано и влошено от всичко.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама