Червеното месо ни състарява


Червеното месо ни състарява
Снимка: iStock/Guliver

Употребата на червено месо в голямо количество води до ускорено стареене на тялото. До този извод са стигнали медици от университета на Глазгоу (Великобритания), съобщава The Guardian.

Злоупотребата с червено месо води до повишено ниво на фосфор в кръвния серум. Излишъкът на това вещество в организма на свой ред допринася за ускорено биологично стареене и възникване на проблеми със здравето (основно с бъбреците).

Учените наблюдавали храненето и здравето на населението в най-бедните квартали на Глазгоу.

Нездравословната диета и излишъкът на червено месо в нея се свързва от медиците с ускореното стареене на някои части от населението.

По-рано учените отбелязваха, че високото ниво на фосфор е свързано с повишен риск от смъртност и стареене на съдовете.

През октомври 2015 г. Световната здравна организация сравни рисковете за здравето, възникващи при употребата на преработено месо (по-конкретно колбаси и наденички), с опасността, която възниква при употребата на азбест.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама