Повечето домакини нямат представа какво силно природно лекарство изхвърлят всеки път, след като са белили яйца. Една яйчена черупка е съставена от 90% калциев карбонат, който се усвоява лесно. Тя съдържа всички необходими за човешкия организъм микроелементи: мед, флуор, желязо, манган, молибден, фосфор, сяра, цинк, силиций и др (общо 27 елемента).
Вижте още: Чай от орехови листа: 4 ползи, които ще променят живота ви
Интересен факт е, че съставът на яйчната черупка съвпада поразително с този на костите и зъбите, а освен това стимулира хемопоетичната функция на костния мозък.
Днес ви представяме една страхотна домашна рецепта за лечение на болни стави с черупки от яйца:
Обелете едно яйце и измийте хубаво черупката му. След това я оставете да изсъхне добре, пуснете я блендер, докато стане на прах.
По време на хранене смесете половин чаена лъжица от яйчената прах с кефир или кисело мляко и я изяжте.
Богатото съдържание на протеин в тази прах ще ви помогне за лечението на ставите.