5-те съвета, за здравословен живот, които никой не ви казва


5-те съвета, за здравословен живот, които никой не ви казва
Снимка: iStock

Понякога воденето на здравословен начин на живот се оказва доста трудно. В днешния свят, в който всичко е на бързи обороти, е лесно да забравим за себе си и начина, по който се чувстваме. Затова ще ви дадем няколко лесни, но много ефективни съвета, които ще ви помогнат да живеете един по-здравословен и активен живот без дори да се замисляте.

5 съвета за по-здравословен живот

  • Хидратацията е ключова

Навярно сте го чували милион пъти, но това действително е така! Хидратираното тяло е по-енергично и издръжливо. Ако пък главната ви цел е свалянето на килограми, пийте студена вода. Тя ще ви помогне да горите повече калории, защото тялото ви отделя повече енергия в опит да се стопли.

Хидратация

  • Разнообразявайте

Комбинирането на кардио тренировки и такива с тежести е един много ефективен начин да останете във форма. Кардиото е чудесен начин да горите калории, но то ще ви направи по-скоро слаби и отпуснати, отколкото стегнати. Тренировките с тежести, от друга страна, стягат мускулите на тялото ви и го правят да изглежда оформено и изящно.

  • Правете интервални тренировки

Доста често намирането на достатъчно време за тренировка е проблем. Интервалните тренировки представляват високо интензивни упражнения, които се изпълняват през много малък интервал от време. Това ги прави много подходящи за хора, които разполагат с малко свободно време.

  • Не отлагайте

Ако чакате за перфектните обстоятелства, най-вероятно никога няма да започнете. Не отлагайте за утре или за понеделник. Това, което трябва да направите, е да превърнете тренирането в удоволствие и начин на живот, а това може случи, когато сте постоянни. 

  • Намерете кое ви мотивира

Можете да си намерите партньор, с който да тренирате. Когато знаете, че има някой, който ви чака, е много по-трудно да пропуснете тренировка. Поставете си реалистични цели и ги преследвайте заедно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама