5 от най-големите грешки на жените, опитващи се да отслабнат


5 от най-големите грешки на жените, опитващи се да отслабнат
Снимка: iStock

Искате да отслабнете, но все нещо не се получава? Имате чувството, че постоянно сте на диета, а кантарът показва едни и същи килограми? Ако е така, най-вероятно допускате някои от тези грешки:

Грешките, който жените допускат в борбата с килограмите

диета

Храните се рядко

Кой е казал, че когато ядете по два или три пъти на ден непременно ще свалите килограми? Идеята е да сте в калориен дефицит, тоест да ядете по-малко, отколкото изразходвате, но това не означава да ядете рядко. Най-вероятно сте чували, че при отслабване и не само, трябва да се храним между 4 и 5 пъти на ден, но с по-малки порции. Това не е лъжа, защото по този начин не прегладнявате и не "налитате" на храната, когато дойде време за хранене.

Разчитате само на тренировките

На една тренировка във фитнеса средно се изгарят около 200 - 250 калории за 50 минути, което никак не е достатъчно, ако това е единствената ви активност през деня. Опитайте се да повишите дневната си активност, като това може най-лесно да се случи с правенето на крачки. Под крачки не е задължително те да бъдат от дълги и изтощителни разходки. За начало започнете с нещо базово като например да отидете пеша до фитнеса или до магазина, да се качете по стълбите, вместо да използвате ескалатора в метрото. Това са толкова прости неща, които обаче могат да бъдат от голямо значение в борбата с килограмите.

Ограничавате се прекалено много

Диета

Позната ли ви е фразата: "Аз нищо не ям, ограничавам се, а продължавам да качвам"? Това се получава, защото се ограничавате твърде много и в един момент просто не можете да издържите и преяждате. Идеята на отслабването не е да се чувствате зле, а точно обратното. Намерете баланса, направете си го навик и ще забележите колко по-лесно се случват нещата. Един бонбон няма да ви навреди, стига да не изядете цялата кутия.

Храните се с твърде еднообразни храни

Кой е казал, че здравословното трябва да е скучно? Експериментирайте! Не е нужно да ядете само броколи, салати и пилешко. Можете да превърнете в здравословно всяко едно ястие, а това, което трябва да направите, е просто да замените вредните съставки с по-здравословни алтернативи.

Правите твърде много кардио

Да, кардиото е много добро при отслабване, но е много важно то да бъде съчетано със силови тренировки. Тренировките с тежести няма да ви направят да изглеждате като мъж - това е гарантирано. Те ще оформят мускулите ви и ще оформят тялото ви като на модел. Ако тренировката ви се състои само и единствено от кардио, вероятността да изглеждате слаби, но пък да сте отпуснати, е голяма. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама