Упражненията, с които ще останете във форма дори и на плажа


Упражненията, с които ще останете във форма дори и на плажа
Снимка: iStock

Нямате търпение да отпуснете крака на плажа, да гледате морето и да се наслаждавате на морския ветрец? А тренировките? Кой е казал, че не можете да поддържате форма дори и на плажа? Всички обичаме да се излежаваме и да не мислим за нищо. Едва ли обаче има човек на света, който обича да се прибере от така чаканата почивка с два килограма отгоре. Съществуват много упражнения, които можете да изпълнявате навън и по всяко време. Гарантираме ви, че изпълнението на упражненията по-долу няма да ви отнеме повече от 10 минути, а от резултата ще сте повече от доволни.

Упражненията, които ще ви помогнат да останете във форма на плажа

  • Сумо клек

Разкрачете краката си малко по-широко, отколкото за обикновен клек. В тази вариация на клека коленете трябва да сочат навън. 

тренировка

  • Напади

Нападите са много лесно упражнение, което обаче натоварва много добре долната част на тялото. Можете да ги правите абсоютно навсякъде и по всяко време.

  • Ритници назад

Застанете на четири крака и започнете да вдигате крака си нагоре, като се стараете коляното да остане свито. Редувайте двата крака или изпълнете упражнението първа с единия, а след това и с другия крак. 

  • Тилни опори

Седнете, а след това се избутайте с ръце нагоре. Изтласквайте се леко от земята, като задържате за около две секунди в горна позиция.

  • Крънч

Време е да натоварим малко и корема. Легнете по гръб, сложете ръцете си зад главата и започнете да правите половин лицева опора. В горна позиция стягайте леко корема, за да направите упражнението по-ефективно.

  • Страничен крънч

Тук идеята е да натоварим страничните мускули на корема. Останете легнали по гръб, пуснете ръце към краката си и се опитвайте да докоснете ту лявата, ту дясната си пета.

тренировка

Направете по 15 повторения от всяко упражнение и воала! Ако изпълнявате упражненията през ден, ще останете „фит“ по време на цялата си почивка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама