В цвят каки през Есен-Зима 2014/15


В цвят каки през Есен-Зима 2014/15

Военната тематика в модата се появява в почти всеки сезон, но пък не си и отива. Единствените промени са силуетите, акцентите и сезоните, но нищо повече. Цветовете са си все така военни, все така в типичното зелено.

Наред с другите тенденции за този сезон, така и тази се е превърнала в нещо като класика. Доминантният цвят на сезона е глиненожълтеникавият цвят със зелен оттенък или познат повече като цвят каки. 

Към него обаче добавяме женствени кройки, сексапилни дори, пайети, колани и всичко, което да ни отличи от евентуална среща с истински военен. Шегата настрана, но дори да облечете униформа от войнишките години на някой роднина, то може и да уцелите право в целта, стига да преминете през шивач за стесняване или поне вталяване на някои детайли.

Дизайнерите като всяко нещо и на това се подчиниха, сякаш слушат своя офицер, даващ нареждания. Някои модни къщи като Balmain да речем, направиха рекламните си кампании изцяло вдъхновени от военната темата на този цвят и нарекоха моделите си “армията на Оливие” (когато става дума за Balmain и креативния директор Оливие Рустейн) или просто армия от мацки, когато говорим за други модни къщи.

Престъпление ще бъде и то с военна значимост, ако този сезон не се заредите поне с 1 риза с милитъри детайли и най-добре в каки цвят. На пръв поглед може да се стори малко тежка и мъжка тенденция, то това в никакъв случай не е така, стига да си изиграете картите както трябва. Модните къщи се погрижиха да я направят женствена, като й добавиха цепки, пайети, вталиха я в кръста или просто й добавиха чифт обувки на ток.

Макар и много по-сурова и сериозна от флоралните мотиви например, то тежестта й на улицата е също толкова значима, колко и кожата с косъм. Тенденцията с цвят каки е лесна за комбиниране, така че сутрин е детска игра да се доберете до чифт дънки, сако в каки и т-шърт в бяло.

Но има и друго - кубинките в момента изживяват своето грандиозно модно съществуване. Комбинацията с мъжките обувки и каки цветът като цялостен аутфит или само акцент са много жесток избор. Има нещо много горещо и сексапилно в това. Жена с военна униформа? Плийз, искаме те!

Но цветът каки изобщо не е само за военната униформа. Най-готиното му е, че той идва и като ефирна рокля или красиво скроено сако. Страхотно стои на плетки, кожени панталони и всякакви аксесоари. Дайте му пълна свобода, а той знае как да си свърши работата.

Четете още интересни новини в сайта hashtag.bg.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама