5 неща, които не осъзнавате, че причиняват изтъняване на косата ви


5 неща, които не осъзнавате, че причиняват изтъняване на косата ви
Снимка: iStock

Изтъняването на косата може да бъде наистина обезпокоително, но добрата новина е, че има лесни, ежедневни промени, които можете да направите, за да укрепите косата си и да насърчите по-добър растеж. 

5 неща, които не осъзнавате, че причиняват изтъняване на косата ви

1. Миете косата си твърде рядко

Измиването с шампоан е от ключово значение за здрава коса и скалп. Правилната честота варира за всеки човек, но ако имате мазна коса, я мийте през ден. Това предотвратява натрупването на замърсители и масла, които причиняват пърхот и възпаление, което може да доведе до накъсване на косъма.

2. Твърде груби сте с косата си

Боравете с косата си внимателно. Избягвайте агресивното миене с шампоан и енергичното ресане. Колкото по-малко дърпате, толкова по-добре. Спрете да разресвате косата си енергично сутрин и вечер. Вместо това използвайте спрей за разресване и внимателно действайте отдолу нагоре. Четкането 100 пъти на ден е мит!

3. Изрусяване на косата твърде често

Добавянето на цвят може да направи косата да изглежда по-обемна, но обезцветяването е вредно. Уврежда кутикулата, което води до тънка, чуплива коса. Намалете честотата на обезцветяване, за да сведете до минимум изтъняването.

4. Разресване на косата с грешен тип четка

Използването на грешна четка може да причини увреждане и накъсване на косата. Избягвайте метални четки, тъй като те се нагряват по време на оформяне. Вместо това изберете четка със заоблени пластмасови/дървени зъбци и вентилирана основа. Те са по-щадящи за косата, което ги прави чудесен избор.

5. Използване на неподходящи стилизиращи продукти

Стилизиращите продукти са предназначени да подобрят косата ви, но дългосрочната употреба на някои може да причини увреждане. Пресите могат да оставят белези по космените фоликули и да доведат до голяма загуба на коса. Геловете и лаковете за коса често съдържат алкохол, което прави косата чуплива и суха. Остатъците от тези продукти могат да причинят падане и накъсване на косата при разресване. Изберете естествени алтернативи, които са по-нежни и все още поддържат косата ви на място.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама